În mijlocul naturii
Departe de zgomot, acolo unde vei auzi doar sunetul naturii
Departe de zgomot, acolo unde vei auzi doar sunetul naturii
Natura, locul de cazare, spațiile unde vei lua masa, activitățile, toate îți vor aduce bucurie
Aici gătim cu suflet, mâncare gustoasă, în spiritul tradițional românesc
Pensiunea Dorul Pescarului se află departe de satele și orașele din zonă. Este ocrotită pe o latură de Râul Vâlsan și pe cealaltă latură de un lac. Cât vezi cu ochii e numai verdeață, pășunile, pădurile și departe în zare, spre nord, Munții Făgăraș. Atrase de apă, aici vin o sumedenie de păsări. Pe latura vestică a lacului vin la apă adesea căprioare și uneori mistreți. Liniștea, armonia, echilibrul cromatic te încarcă, oricât de puțin timp ai petrece în acest loc.
Dorul Pescarului este locul ideal atât pentru cei care iubesc aventura (activitățile în natură, explorarea de locuri noi), cât și pentru cei comozi care preferă bucuria de a sta la adăpost, la căldură și de a contempla natura.
Activitățile principale care se pot face în natură sunt: pescuitul, includem aici și pescuitul la copcă, drumețiile în natură, ușoare sau pentru avansați (organizăm și urcări pe Vârful Moldoveanu), plimbarea cu barca sau caiacul.
Pentru cei comozi există posibilitatea de a se bucura de sala de fitness, de piscina acoperită (în construcție), de plimbările cu mașina, de ateliere de pictură sau muzică.
Locul este aproape de obiective turistice de renume: orașul Curtea de Argeș cu obiectivele sale (Curtea Domnească, amintim că aici a fost prima capitală a Țării Românești), Mănăstirea Curtea de Argeș (locul unde familia regală a României își doarme somnul de veci), Transfăgărășanul cu Cetatea lui Dracula (Poenari) și Barajul și Lacul Vidraru, Biserica de Piatră de la Corbi, o serie de schituri și mănăstiri unice, Muzeul Satului de la Golești și zona Horezu (aflată la aproximativ 50 de km) sau orașul Câmpulung (35 km).
Iar lista continuă, aproape de Câmpulung se află Mănăstirea Nămăiești, construită în piatră, pe care o serie de izvoare o leagă de Apostolul Andrei, Mausoleul de la Mateiaș, care vorbește despre vitejia soldaților români din Primul Război Mondial, spre vest, aproape de Horezu se află Mănăstirea Dintr-un Lemn cu binecunoscuta icoana făcătoare de minuni. Multe sunt de văzut prin locurile acestea. Promitem să scriem pe larg despre fiecare în secțiunea noastră de blog pe care o vom lansa în viitor.
La Dorul Pescarului se vor organiza și o serie de tabere tematice, de fotografie, pictură, muzică, gătit. Informații se vor furniza pe site-ul nostru imediat ce se vor stabili perioadele.
Dacă va fi ceva care te va face să îți amintești cu intensitate de acest loc, acest ceva este mâncarea. Nu este doar o pasiune de a noastră, ci și un cumul de mulți ani de experiență. Dorul Pescarului este un loc unde, cu ingrediente naturale (amintim aici numai peștele pescuit proaspăt din lac), gătim după rețete și tehnici vechi. Aici vei putea mânca o rață făcută la ceaun, pe plită, la foc de lemne, ciorbă pescărească gătită la pilostrii, pește pe jar, sarmale înăbușite în cuptor de cărămidă la foc de lemne, plăcintă cu brânză proaspătă de vaci, preparată în zonă. Mai multe informații despre mâncare poți afla în pagina dedicată.
Dorul Pescarului este acel loc, rupt parcă din lumea basmelor și a copilăriei la țară. Spunem asta pentru că întinderi nesfârșite de pășuni și păduri ne înconjoară, unde copiii se pot juca în siguranță și în deplină libertate. Apoi, aici veți găsi un loc mare de joacă pentru cei foarte mici. Pentru cei mai mari, în mod organizat, se pot face o serie de activități în natură, plimbări cu barca pe lac, drumeții, sporturi în aer liber. Bucuria este imensă atunci când se reunesc familii cu mai mulți copii, căci joaca împreună este magică.
Fără a concura cu destinațiile clasice de pescuit, Dorul Pescarului este un loc unde cei pasionați de acest sport îl pot practica intens. Farmecul acestei destinații este că poate armoniza activitățile pasionaților de pescuit cu cele ale întregii familii sau chiar poate diversifica activitatea acestora.
Pescuitul se poate practica pe lac sau pe râurile din zonă. Este permis și pescuitul la copcă, în sezonul rece.
Nu în ultimul rând, trebuie să știi că am construit totul cu grijă față de natură și cu gândul la conservarea armoniei și a bucuriei pe care le aduce natura. Interioarele sunt mari, luminoase, cu vedere spre lac și cu un design interior construit cu profeșioniști. Trebuie sa mai știi că foarte multe materiale și elemente de design interior sunt făcute de ateliere românești și de artiști români. Credem mult în ideea de bun simț, de armonie și de echilibru și tot ce am organizat și amenajat la Dorul Pescarului este făcut în acest sens.
Rezervă din timp pentru a fi sigur că vei găsi liber
în perioada în care vrei să ne vizitezi
This post is also available in: Engleză